En fagdyrlæge godkendt af Den Danske Dyrlægeforening er en dyrlæge, der har stor og udbygget indsigt i sygdomme hos hund og kat og som gennem sit faglige virke aktivt medvirker til en højnelse og fornyelse af området. En fagdyrlæges udøvelse af erhvervet ligger udover, hvad der kræves for at opretholde autorisation som dyrlæge.
Den Danske Dyrlægeforening forventer, at fagdyrlægen såvel fagligt som etisk fungerer på et niveau, der kan tjene som forbillede såvel for veterinærstuderende som for dyrlæger, der ikke er fagdyrlæger.
Færdiguddannede dyrlæger har mulighed for at læse videre til fagdyrlæge, som er en 2-årig videreuddannelse, hvor man specialiserer sig inden for et af følgende områder:
- Fagdyrlæge i svineproduktion og svinesygdomme
- Fagdyrlæge i kvægproduktion og kvægsygdomme
- Fagdyrlæge i sygdomme hos hunde og katte
- Fagdyrlæge i sygdomme hos heste
- Fagdyrlæge i levnedsmiddel- og miljøhygiejne
- Fagdyrlæge i pelsproduktion og pelsdyrsygdomme
- Uddannelsen til fagdyrlæge foregår hos Den Danske Dyrlægeforening og består af teoretisk undervisning, hjemmeopgaver og udarbejdelse af et hovedprojekt inde for det valgte område.
Formålet med fagdyrlægeuddannelserne er:
- At sikre fagdyrlægen en fastlagt efteruddannelse til opnåelse af et højt niveau på det pågældende område.
- At sætte fagdyrlægen i stand til at tilegne sig og vurdere viden fra forsknings- og udviklingsarbejde på det pågældende område.
- At sætte fagdyrlægen i stand til at deltage i planlægnings- og udviklingsopgaver på det pågældende område.
- At sætte fagdyrlægen i stand til at formidle ny viden og kunnen på det pågældende område skriftligt og mundligt.